دنیای شیرین سرگرمی با کمک مهارت اندوزی و آموزش، تلفیق عجیبی است از جذابیت رؤیای کودکانه و پرورش هوش و استعداد فرزندانتان. اسباب بازی کودکان ۱ تا ۲ سال یا کودکانیکه حتی تا پایان سن اول دوران کودکی یعنی ۷ سال معیار مهمی برای تحرک هوش هیجانی و ایجاد نگرش خلق مفهومی در این سنین میشود که در ادامه بیشتر با این موضوع آشنا خواهیم شد.
آیا کودکان را باید با اسباب بازیهایشان تنها گذاشت؟
اگرچه اسباب بازی کودکان ۱ تا ۲ سال ساده و برای استفاده کودکان ضروری هستند و کودکان را سرگرم میکند اما باید علاوه بر اینکه برای کودکان خود اوقات فراغت شاد و سالمی فراهم میکنید کمی هم برای کودکان جذابیت معنایی ایجاد کنید. البته در این سنین شاید تصور عامه بر این است که نتوان زیاد با کودکان خلاقانه رفتار کرد اما سعی کنید تا جایی که وقتش را دارید با کودکانتان بازی کنید و به آنها کمی هم خلاقیت یاد بدهید.
اسباب بازی کودکان ۱ تا ۲ سال باید چه قابلیتهایی داشته باشد؟
اسباب بازی کودکان ۱ تا ۲ سال باید به صورتی باشد که قابلیتهای چندگانه فرزندانتان را تقویت بکند. یک اسباب بازی خوب اسباب بازی است که کودک بتواند با آن انس بگیرد و به عبارت دیگر آن را دوست داشته باشند. هوش هیجانی کودک به همین صورت است که در طول زمان پرورش پیدا میکند.
سعی کنید برای کودکان خود اسباب بازیهایی انتخاب کنید که مناسب آنها باشد و آن را دوست باشند. رنگبندی در اسباب بازیها بسیار مهم و است و باعث میشود که کودک علاقه وافری به آن نشان دهد. در ادامه لیستی از اسباب بازیهای جذابی را عنوان خواهیم کرد که بسیار مناسب کودکانی در این سنین هستند.
بهترین انتخابها
- کوبه ماهی
- صفحه اشکال
- دفتر نقاشی جادویی حیوانات
- و…
معیارهای جذاب برای اسباب بازی کودکان ۲ تا ۵ سال
اسباب بازی کودکان ۳ تا ۵ سال کمی نسبت به کودکانی که در هرم سنی پایینتری هستند هوشمندیهای جذابتری دارد. کودکان در این سن اغلب به دنبال کند و کاو و کوششهای فراوانی هستند تا نسبت به چیستی پیرامون خود بپردازند. اسباب بازی این دوران بچهها باید به صورتی طراحی شود که خلاقیت و هوش عملی این سری سنی را تقویت کند. بچهها در این مرحله از سن از هوش هیجانی پلی میزنند به هوش عملی و به دنبال این هستند که روحیه کار عملی را با اسباب بازیهای خود تقویت کنند از این رو اسباب بازی کودکان ۲ تا ۵ سال کمی پیچیدهتر و مهیجتر ساخته شده است تا کودکان کشف و خلق کنند و مهارتهای خود را افزایش دهند.
بهترین انتخابها:
- ساعت تیک تاک
- فرفره کوچک
- دیواره چوبی
- گل رس
- و…
اسباب بازی کودکان ۵ تا ۷ سال چه معیارهایی باید داشته باشد؟
در این مرحله روانشناسان اظهار میکنند که کودکان کودکان به مرحلهای رسیدهاند که به کمک اسباب بازیهای خود بتوانند هوش هیجانی و عملی خود را تکمیل کنند. از این رو طیف تازهای از اسباب بازیهای جذاب و سرگرمکننده برای بچهها تولید شده است که بتوانند به کمک آنها هم مهارت افزایی کنند و هم سرگرم شوند.
از این رو حتماً فاکتورهایی را در این بازه سنی مورد نظر قرار بدهید:
۱. اسباب بازیها سرگرمکننده باشند و در عین حال کودک بتواند چیزی با کمک آنها خلق کند.
۲.اسباب بازی کودکان ۶ تا ۷ سال نباید صرفاً جنبه آموزشی یا تنها جنبه سرگرمکننده داشته باشد.
۳. اسباب در این سن باید از شکل ظاهری منطقی و رنگبندیهای جذاب انتخاب شود.
بهترین انتخابها:
- بسته باغچه کودک
- میله هزار کاره
- دستچین
- کتاب رنگآمیزی
- و…